Praktijk In-Balans

 Voetreflexzonetherapie 

Voetreflexzonetherapie is het activeren van de natuurlijke genezing van veel klachten door middel van voetbehandeling. Je kunt je voeten verdelen in verschillende zones en elke zone heeft een verbinding met of je organen, je zenuwen of je klieren in je lichaam. Door deze zones te behandelen gaat er een stimulerende werking naar het corresponderende lichaamsdeel.

Via energiebanen, ook wel meridianen genoemd, stroomt de energie door ons lichaam. Wanneer deze energie goed stroomt, kunnen alle organen, weefsels en cellen in het lichaam energie krijgen en functioneren ze goed. Maar wanneer een blokkade in de energiebaan komt, kan de energie niet meer goed stromen. Dan kunnen er bepaalde organen, die langs deze meridianen liggen, teveel energie krijgen en andere organen te weinig. Op deze manier kan een orgaan zwak of ziek worden.

De blokkades kunnen ontstaan door bijvoorbeeld verkeerde voeding, te weinig bewegen, overbelasting, verkeerde werkhouding, stress, negatieve emoties en weggestopte emoties die niet verwerkt zijn.

Tijdens de behandeling wordt door middel van drukpuntmassage de voeten afgetast en wordt gekeken waar blokkades in de energiebanen zitten. Door de zones te behandelen gaat er een stimulerende werking naar het corresponderende lichaamsdeel. Op deze manier kan het betreffende (zieke) orgaan zich herstellen of een zwak orgaan zich versterken.

De behandeling heeft ook zeker invloed op de psyche. Emoties kunnen de oorzaak zijn van een ziekte of het gevolg zijn van een ziekte. Ook heeft de behandeling invloed op oude, weggestopte emoties die boven komen om te worden verwerkt en losgelaten.

De behandeling kan ook preventief werken bijvoorbeeld wanneer je problemen hebt rond de menstruatie. Energieblokkades bouwen zich langzaam op en zijn al in de voet te voelen en te behandelen voordat een lichamelijke klacht zich manifesteert. Door de energieblokkades op te heffen kunnen veel problemen voorkomen worden.

Meestal wachten mensen met voetreflexzonetherapie tot kwalen ondraaglijk worden. Dat is jammer. Voetreflexzonetherapie lost uiteraard klachten op maar waarom zou je ongemakken niet voorkomen? Precies zoals je regelmatig onderhoud verricht aan tuin, woning of auto is het goed om alert te zijn op je lichaam en je gezondheid. Want regelmatige voetbehandeling houdt lichaam en geest in optimale conditie.

De behandeling werkt ook ontspannend en kalmerend dus je kunt ook puur voor de ontspanning komen omdat het heerlijk is als je voeten worden behandeld.

De behandeling werkt erg goed wanneer je o.a. last hebt van onderstaande klachten:

  • migraine en hoofdpijn
  • menstruatieproblemen
  • nek- en rugklachten- hoge- en lage bloeddruk
  • stress-gerelateerde aandoeningen
  • spijsverteringsproblemen
  • verminderde weerstand

Ben je nieuwsgierig geworden? Maak dan snel een afspraak!